Musik och mobilabonnemang

Många är vi som älskar musik – men kanske inte brinner riktigt lika mycket för mobilabonnemang. Vi lyssnar gärna, mycket, länge och överallt på vår favoritmusik som om det inte finns någon begränsning av den. Det är en perfekt tid för alla musikälskare där ute, med tillgång till all världens musik direkt i mobilen.

Lyssna på mer musik i abonnemanget

De flesta av oss har inte mobilabonnemang med obegränsad surf, även om det finns. Det mest prisvärda och bästa mobilabonnemanget är oftast från lågprisoperatörer där det inte ingår speciellt mycket surf. Det gäller att hushålla med resurserna, vilket är helt möjligt om man vet hur man ska göra. Ett tips som ingen kan ha missat är att göra aktiviteterna som drar mycket data när du är uppkopplad mot wifi. På så sätt sparar du på dina värdefulla gigabytes så att du kan åtnjuta dem när du är utanför hemmet. Typiska saker som bör göras hemma kan vara att ladda ner musik, film och spel.

Hörlurar, noter, mobil och abonnemang
Trådlösa hörlurar är smidiga använda i många situationer. Tyvärr får ljudet stryka på foten gentemot hörlurar med sladd.

Spotify på mobilen

Är du en av alla miljoner svenskar som använder sig av Spotify för att lyssna på musik så kan du maximera din upplevelse på ett enkelt sätt. Dels finns möjligheten att öka kvaliteten på ljudet. Det gör du genom att gå in på mitt bibliotek -> inställningar (kugghjulet) -> musikkvalitet. Väl där kan du välja mellan automatisk, normal, hög och extrem. Det handlar om hur mycket data som används till musiken. Normal är 96 kbit/s, hög är 160 kbit/s och extrem är 320 kbit/s. Ju högre nivå du väljer, desto mer data kommer dras när lyssnar på musiken.

Hur du höjer musikkvaliteten på Spotify i mobilen.
Så här ser alternativen ut för musikkvalitet i Spotify.

Det här kommer ge dig en bättre ljudupplevelse samtidigt som du inte påverkas negativt, så länge du använder wifi. Använder du inte wifi utan istället mobildatan kommer din surf på abonnemanget användas upp snabbare än det annars hade gjort. För att undvika detta kan du ställa in att endast nedladdningar av musik i Spotify görs på en viss nivå (hög eller extrem). Se bara till att endast ladda ner när du är hemma och har wifi. På så sätt kan du njuta av bra musikkvalitet utan att dra stora mängder data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *