Läs teaterrecensioner innan föreställning!

Läser du recensioner av teaterföreställningar innan du väljer att boka din biljett? Tror du istället på att det är bättre att komma med ett öppet sinne och skapa din egen uppfattning om innehållet? Det finns två olika syner på hur man bör gå tillväga inför en bokning av föreställning. Visst finns inget uppenbart rätt svar, men å andra sidan skadar det inte heller att undersöka de olika teorierna.

Därför bör du kolla på recensionerLäs alltid recensioner innan du går in i teatersalongen!

Vissa föreställningar är inte lika bra som andra. Så är det, punkt slut. Och hur man än vänder och vrider på det så kostar det både tid och pengar att gå på teater, så i en perfekt värld skulle du bara gå på de allra bästa. Det är inte så lätt att bara pricka in guldkornen, men det finns sätt som gör det lättare. Att läsa vad andra tycker! Som inför vilket köp som helst är det en fördel att veta så mycket som möjligt om produkten. Det finns massor av recensionssidor och Testkoll är en av de absolut bästa.

Utöver dedikerade testsidor finns ofta recensioner av föreställningar i din lokala tidning eller annan kulturpublikation. Möjligheten att få fram information är stor och kräver ingen uppoffring från din sida.

Anledningar till att inte läsa på

Det kan faktiskt vara en fördel att ibland inte ha en aning om vad andra tycker om en föreställning. Faktum är att du blir färgad av andra åsikter, vare sig du vill eller inte. Det går inte att komma ifrån. Så har du läst en riktigt sågande artikel om en föreställning kommer du ha med den informationen i bakhuvudet när du själv ska uppleva den. Det kommer att ge dig en lite annorlunda uppfattning av teatern, tråkigt nog.

Brukar du gå på en speciell teater och vet att tidigare produktioner varit av hög kvalitet behöver du egentligen bara lita på din egen intuition och erfarenhet. Många gånger handlar det mer om skådespelarnas kemi och förmåga än genren och manuset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *